SANUS antidekubitalni jastuci za pozicioniranje (ADP)

Zdravlje i bezbednost naše porodice su na prvom mestu. Međutim, moderno doba donelo je mnoge probleme i stresove našem telu, izazvane nadasve lošim držanjem tela. To za posledicu ima bol u vratu i ramenima, lumbalnom i sedalnom delu i gornjim i donjim ekstremitetima, kao i buđenje sa osećajem umora, glasno hrkanje i nemiran san. Glavni uzroci bola su najčešće sedenje na neudobnim stolicama, dugo sedenje na poslu u istom položaju tela, sati provedeni u vožnji ili radu za računarom, ali i loš odabir jastuka za spavanje.
Proizvodna linija SANUS fabrike konfekcije NOVITET obuhvata jastuke koji predstavljaju poslednju reč inovacije, kada je reč o pozicioniranju tela i udobnosti spavanja, pružajući vrhunski osećaj komfora i svežine.
Revolucionarni SANUS antidekubitalni jastuci za pozicioniranje (ADP) su anatomski urađeni i kao takvi odgovaraju konturi i težini vašeg tela. Telo drže u idealnom položaju, što stvara dodatnu udobnost tokom sna. Idealni su i za trudnice i za bebe.
U saradnji sa doktorima specijalistima dugo se radilo na odabiru asortimana koji bi zadovoljio potrebe svih uzrasta, bez obzira na nečije fizičke i motoričke hendikepe. SANUS proizvodi dizajnirani su tako da se mogu koristiti u bolnicama, kod kuće, rehabilitacionim centrima, gerontološkim ustanovama, prilikom putovanja, na odmoru, u hotelima i dr.

 

 

 

KARAKTERISTIKE

SANUS (ADP) jastuci su namenjeni za udobno spavanje i pravilan položaj tela. Imaju terapeutska i profilaktička svojstva, smanjuju rizik od nastanka dekubitusa, daju stabilnost i podršku telu, smanjuju rizik od pada, pomažu kod postoperativnih tokova, sprečavaju dislokaciju i ublažavaju pritisak na određeni deo tela prilikom pomeranja pacijenta, odnosno mirovanja.
Analizom antimikrobnog delovanja došlo se do mišljenja da i navlaka i punilo SANUS jastuka pokazuju visok stepen antimikrobne aktivnosti, te su u skladu sa tim ovi jastuci i antialergijski.
Dokaz o vrhunskom i jedinstvenom kvalitetu jastuka daje i potvrda o zadovoljavanju evropskih standarda na osnovu čijih principa su urađena i toksikološka, mikro-biološka i mnoga druga ispitivanja, koja potvrđuju da je jastuk u potpunosti zdravstveno ispravan.
Punilo SANUS jastuka ima nizak nivo buke, koji se postiže laganim i vazdušastim mikro-perlama, koje u kombinaciji sa izuzetno fleksibilnom streč tkaninom, ovaj jastuk čine pokretljivim i prilagodljivim. Ova meka površina za spavanje, koja se proteže i kreće sa vama, ne ostavlja crvene tragove na vašem licu.

HIGIJENA JASTUKA

Velika prednost SANUS (ADP) jastuka je i njihovo jednostavno održavanje. Lako se peru, a brzo suše. Naime, svi jastuci proizvodne linije SANUS podložni su ručnom i mašinskom pranju na 60 stepeni (preporuka je 40 stepeni). Mogu se sušiti u mašini ili prirodnim putem, pri tom, jastuk uvek zadržava svoj oblik. Izuzetno je i izdržljiv i dugotrajan, zahvaljujući jakim duplim šavovima.

PREVENCIJA

Spavanje na SANUS jastucima može biti deo preventivnih mera i postupaka kojima se sprečava nastanak napetosti i pojave bola. Uloga jastuka za očuvanje čovekovog zdravlja je jako velika, kako za prevenciju i pravilno držanje tela, tako i kao pomoćno sredstvo u lečenju dekubitusa, hemoroida i prostate. Dekubitus je skup i dugotrajan process lečenja. Dokazano je da su troškovi lečenja 2,5 puta skuplji od troškova prevencije. Sada imate mogućnost da kombinaciju SANUS jastuka vrlo lako koristite i kao zamenu za nemedicinske krevete, odnosno antidekubitalne dušeke.

SANUS jastuci punjeni su mikro-perlama

Ekspandiranim polistirenom (EPS)

EPS – Punilo, kao najvažnija komponenta jednog jastuka, određuje njegovu prilagodljivost, trajnost, dejstvo, kvalitet, apsorpciju vlage, održavanje, cenu i još mnogo toga.
SANUS (ADP) jastuci punjeni su mikro-perlama (EPS), koje omogućuju odličan protok vazduha kroz jastuk, što daje dodatni osećaj svežine i hladnoće.
Ekspandirani polistiren (EPS) ima potvrdu o zdravstvenoj i toksikološkoj ispravnosti i potpuno je bezbedan za naše zdravlje. On se već duže vreme u svetu koristi za punjenje jastuka, a preporuka je i specijalista medicine, jer nije pogodan za razvoj mikroorganizama.