Sanus anatomski jastuk koji se prilagođava potrebama vašeg tela

Iako spavajući provedemo skoro trećinu života, neretko se izboru jastuka i madraca na kojima spavamo posvećuje mala ili nikakva pažnja. I dok za madrac važi opšte pravilo da treba da bude čvrst kako bi bio adekvatna potpora za kičmu, kad je jastuk u pitanju pažnja se pre svega usmerava na estetiku, a tek onda na njegovu udobnost i oblik.

Lekari poručuju da tek ujutru kada se probudimo umorni, neispavani i sa napetošću u vratu i ramenima postajemo svesni neudobnosti jastuka na kome spavamo, jer upravo jastuk bez adekvatne debljine, oblika i od nekvalitetnog materijala može biti uzrok ovih problema.
Jedan od najčešćih saveta je da, bez obzira u kom položaju spavate, birate jastuk koji će ispuniti liniju ispod glave i vrata i dati im potporu. Baš zato se mnogi i odlučuju za jastuke koji su pravljeni od materijala koji se sami prilagođavaju položaju u kome se nalazimo. To je posebno važno kada se spava na boku, da bi glava i vrat bili u istoj liniji sa kičmenim stubom i sprečili njegovo krivljenje.

Poslednjih godina na tržištu su sve zastupljeniji anatomski jastuci koji omogućavaju kičmenom stubu da zauzme prirodni položaj, dok su mišići vrata, ramena i leđa opušteni. Time se smanjuju jutarnja ukočenost i bolovi u ramenom pojasu, vratu i glavi, a mi se budimo odmorni i naspavani.
Kod anatomskih jastuka posebnu pažnju obratite i na vrstu punjenja. Materijal od kog je jastuk napravljen treba da bude antialergijski, to jest da ne pogoduje razvoju bakterija i drugih mikroorganizama, da ne upija prašinu i ne utiče na pojavu grinja. Ovo je posebno važno za osobe koje se bore sa alergijama, imaju astmu ili druge probleme sa respiratornim organima.
Na samom kraju jedan praktičan – ali ne manje važan – savet: pored udobnosti i karakteristika koje propisuju lekari i kiropraktičari, kada birate jastuk za sebe i svoju porodicu, vodite računa i o njegovom održavanju, tačnije da što manje upija znoj, da se može prati i da vremenom ne gubi svoj oblik i elastičnost.

Sanus sleeping pillows

Sanus sleeping pillows – anatomski jastuk koji se prilagođava potrebama vašeg tela i omogućava vam miran, kvalitetan i zdrav san. Zahvaljujući mikro-perlama kojima je punjen ne upija vodu, pljuvačku i znoj, ne pogoduje razvoju bakterija i grinja, a ima i dobra izolaciona svojstva i nizak nivo buke. Pere se u mašini za veš, brzo i lako se suši, a njegov oblik ostaje isti bez obzira na učestalost korišćenja i pranja.

Podeli sa prijateljima