Sleeping pillow

 

3,980.00 RSD

Tehničke karakteristike:
sleeping_pillowSANUS SLEEPING PILLOW je jastuk koji se preporučuje svima koji žele miran, udoban, kvalitetan san, svima koji drže do zdravog načina života, onima koji imaju problema sa ukočenošću i bolovima u vratu, glavoboljama i bolovima u gornjem delu trupa i ramenom pojasu.

Opis Proizvoda

KARAKTERISTIKE – Spada u grupu anatonskih jastuka za pozicioniranje glave i vrata pri spavanju, tako da kičma zauzima prirodan položaj, a mišići vrata, ramenog pojasa i leđa su opušteni.

Jedinstveni način na koji su jastuci oblikovani čini da vam glava i vrat tokom noći ostanu u povoljnom položaju, a vaše telo bude idealno poravnato.

Kao osnovne karakteristike jastuka SANUS SLEEPING PILLOW izdvajaju se:

ANATOMSKI – dizajniran je tako da se savršeno prilagođava konturama glave i vrata. To pruža pravilan oslonac vratnim pršljenovima i ramenom pojasu, što je osnovni uslov za dobru cirkulaciju krvi u tom području tokom spavanja.

PRILAGODLJIV – glava i vrat zadržavaju pravilan položaj i imaju dobar oslonac, kako pri spavanju na leđima, tako i pri spavanju na boku. Mišići vrata i ramenog pojasa su opušteni, što ne smanjuje cirkulaciju krvi kroz vrat ka mozgu. Zato spavanje na ovakvom jastuku može da smanji jutarnju ukočenost, bolove u ramenom pojasu, vratu i glavi.

POBOLJŠAVA KVALITET SNA – ima odličan protok vazduha, dobra izolaciona svojstva, nizak nivo buke, ne upija vodu, pljuvačku i znoj, pa spavanje na njemu, uz prethodne karakteristike, obezbeđuje miran, kvalitetan i zdrav san.

ANTIALERGIJSKI – materijal od koga je napravljen nije pogodan za razvoj bakterija, ne upija prašinu, te nije pogodan ni za razvoj grinja, što značajno smanjuje mogućnost nastanka alergija.

MULTIFUNKCIONALAN – može se koristiiti za pozicioniranje glave i vrata pri spavanju, kao i za pozicioniranje pojedinih delova tela kod teško pokretnih bolesnika i bolesnika koji su vezani za krevet.

Jastuk je punjen mikro-perlama od polistirena, koje su ujedno i najbitnija komponenta našeg jastuka. Perle, koje se sastoje od 5% polistirena i čak 95% vazduha, predstavljaju izuzetno lagan, penušav, ali izdrljživ higijenski materijal, te su dobar provodnik vlage i toplote.

Da bi se izbeglo preterano „šuškanje“, a dobila lakoća i neprevaziđena prilagodljivost, koriste se najkvalitetnije perle čije su dimenzije idealno određene. Time se dobija divan zvučni utisak koji podseća na pesak.

DIZAJN – Jastuk je dizajniran tako da se sastoji iz četiri komore (jedne horizontalne i tri vertikalne) čija je osnovna funkcija zadržavanje oblika jastuka pri korišćenju. Kao takav, jastuk nije podložan gužvanju. Komore jastuka pomažu da jastuk zadrži svoj oblik prilikom korišćenja, čime se obezbeđuje potpuno miran i kvalitetan san.

Uz jastuk dobijate jastučnicu koja je obavezna kao vreća za pranje jastuka u veš mašini.

IZ UGLA SPECIJALISTA MEDICINE – Koliko su mišići vrata i ramena napeti kada je jastuk neudoban postajemo svesni tek ujutru kada se probudimo sa osećajem umora, nenaspavanosti ili ukočenog, bolnog vrata, praćenog bolovima u glavi. Ako je jastuk neudoban, ako nema adekvatan oblik, debljinu i nije napravljen od kvalitetnog materijala, može da bude uzrok brojnih neprijatnosti.

Uloga jastuka je da, pre svega, u potpunosti opusti mišiće vrata, ramenog pojasa i leđa. Kako se tokom noći menja položaj pri spavanju, potrebno je da jastuk bude i prilagodljiv, naročito da njegova visina odgovara širini ramena, kako bi, i kada se spava na boku, glava i vrat bili u pravoj liniji sa kičmenim stubom (kičma se u tom slučaju ne krivi, već zauzima prav položaj i kada se spava na boku). Kompletna ili delimična zategnutost mišića ( lat. mišićni spazam) po mnogima je jedan od najčešćih uzroka glavobolja, bolova u vratu i ramenom pojasu.

Mišićno-koštani bol čini skoro polovinu svih bolova. Šta se događa? Kako nastaje bol? Kako ga se rešiti? Šta uraditi da se ponovo ne javlja ili da se javlja što ređe?

To su najčešća pitanja koja postavljamo kada se probudimo mrzovoljni, nenaspavani, sa glavoboljom, ukočenog vrata – a pred nama je novi dan, sa novim iskušenjima, obavezama, stresovima i svim onim što nosi savremeni način života.

Šta se događa i kako nastaje bol?

U napetom delu mišića, snopu mišićnih vlakana, koji može da se napipa, nastaju mesta koja spontano stvaraju bol, obično su veličine zrna graška i zovu se tačke okidači bola, trigger tačke ili jednostavno bolne tačke. Napeta mišićna vlakna vrše pritisak na nerve, pa se bol prenosi u druge delove tela. Jačina ili intezitet bola može varirati od blagog, koji iritira, do teškog onesposobljavajućeg, koji kompletno remeti kvalitet života.

Dodatne informacije

Dimenzije 56 x 38 x 12 cm
Dužina

56 cm

Širina

38 cm

Visina

12 cm

Poklon

Kupac može zatražiti povećanje volumena jastuka u neograničenom vremenskom periodu BESPLATNO!

Broj artikla: ADP-01. Kategorija: