Cubito

 

2,850.00 RSD

Tehničke karakteristike:
cubito

Jastuk CUBITO je multifunkcionalni jastuk za pozicioniranje tela kod dugog ležanja ili sedenja, kako bi se smanjila mogućnost nastanka dekubitusa.

Pogledaj listu odabranih proizvoda

Opis Proizvoda

PREPORUKA ZA ONE KOJI: dugo sede, imaju hemoroide, uvećanu prostatu, krivu kičmu, pretrpeli moždani udar, su teže nepokretni bolesnici, stari, iznemogli…

PREDNOSTI: odličan je za profesionalne vozače, dovodi kičmeni stub u pravilan položaj, sprečava krivljenje kičme (skoliozu i kifozu), preporuka za bolesnika sa gubitkom osećaja za bol, sprečava nastanak dekubitusa, povećava udobnost, ravnomerno raspoređuje pritisak, poboljšava cirkulaciju i priliv kiseonika, smanjuje mogućnost infekcije, olakšava promenu položaja pacijenta, smanjuje smicanje i trenje, odličan protok vazduha, skraćuje vreme zarastanja već nastalih dekubitusa, rasterećuje napete mišiće leđa i smanjuje bol u leđima, smanjuje pritisak na proširene i otečene vene analnog otvora, smanjuje tegobe kod hemoroida, pruža podršku i stabilnost prilikom vežbanja joge, odličan kao podloga za vreme meditacije.

DIZAJN – Jastuk CUBITO, vrlo je sličan jastuku iz iste grupe – ANNULO. Dizajniran je tako da kod ležećih bolesnika pravilno raspoređuje pritisak, čime se poboljšava cirkulacija, priliv kiseonika i smanjuje nastanak dekubitusa.

Uz jastuk dobijate jastučnicu koja je obavezna kao vreća za pranje jastuka u veš mašini.

IZ UGLA SPECIJALISTA MEDICINE – Jastuk CUBITO je antidekubitalni jastuk i jastuk za pozicioniranje iz linije SANUS. Preporučuju se kod svih koji dugo sede na poslu, profesionalnih vozača, onih koji imaju hemoroide, uvećanu prostatu, kao i kod onih koji imaju krivu kičmu.

Pravilan položaj sedenja rasterećuje kičmeni stub i intervertebralne diskuse i smanjuje bol u leđima. Pravilan način sedenja dovodi kičmeni stub u pravilan položaj, pa na taj način sprečava krivljenje kičme (skoliozu i kifozu).

Takođe, jastuk CUBITO se preporučuje kod pacijenata nakon moždanog udara, kod tešikh nepokretnih bolesnika, kod starih, iznemoglih lica, kod bolesnika sa gubitkom osećaja za bol i kod svih koji promenom položaja ne mogu da menjaju pritisak na delove tela.

Preporučuje se kao deo preventivnih mera za sprečavanje nastanka dekubitusa i kao podrška u terapiji već nastalih dekubitusa. Naime, jastuk je tako dizajniran da smanjuje smicanje i trenje, koji su, pored povećanog pritiska tela na podlogu, osnovni uzroci nastanka dekubitusa. Smicanje nastaje ako pacijent klizi naniže u krevetu ili stolici. Sile smicanja dovode do prelamanja, istezanja ili kidanja malih krvnih sudova, što ima za posledicu prekid dotoka krvi i kiseonika. Ako smanjena cirkulacija traje dovoljno dugo, javljaju se dekubitusi. Trenje je sila koja se stvara kada dve površine klize jedna preko druge, u ovom slučaju kože o čaršav, postelju, invalidska kolica itd. Ovim mehanizmom nastaje površna povreda kao što je oguljotina, što je početak stvaranja dekubitusa.

Preporučuje se kod dugog sedenja i za sedenje i sprečavanje dekubita u invalidskim kolicima.

Pored toga što pravilno raspoređuje pritisak, on ga i smanjuje u najosetljivijim regijama, a samim tim poboljšava cirkulaciju u njima, olakšava i promenu položaja pacijenta, što je takođe jedna od osnovnih mera za sprečavanje dekubitusa. Inače, kroz jastuk postoji odličan protok vazuha, što dodatno smanjuje mogućnost infekcije i skraćuje vreme zarastanja već nastalih dekubitusa.

Pored toga, jastuk CUBITO je dizajniran tako da pri sedenju gura karlicu prema napred i na taj način je postavlja u pravilan položaj sedenja. Pri sedenju, ravnomerno raspoređuje pritisak tela na mišiće trupa, odnosno rasterećuje napete mišiće leđa i smanjuje bol u leđima.

Zahvaljujući svom obliku, jastuk CUBITO smanjuje pritisak na proširene i otečene vene analnog otvora. To sa jedne strane smanjuje bol i otok, a sa druge strane poboljšava cirkulaciju u predelu analnog otvora, čime značajno smanjuje tegobe kod hemoroida. Takođe se smanjuje pritisak na prostatičnu ložu, te se smanjuju i tegobe kod ljudi sa uvećanom prostatom.

Materijal od koga je ovaj jastuk napravljen nije pogodan za razvoj bakterija, pa njegova upotreba smanjuje mogućnost infekcije. Ne upija tečnost, a pri tom je prozračan i lak za održavanje.

Dodatne informacije

Dimenzije 45 x 45 cm
Dužina

45 cm

Širina

45 cm

Sastav

Elastan 8.4%, Poliester 91.6%

Punilo

Polistirol 100%

POKLON

Kupac može zatražiti povećanje volumena jastuka u neograničenom vremenskom periodu BESPLATNO!

Broj artikla: ADP-04. Kategorija: