Cubito

 

2,850.00 RSD

Tehničke karakteristike:
cubito

Jastuk CUBITO je multifunkcionalni jastuk za pozicioniranje tela kod dugog ležanja ili sedenja, kako bi se smanjila mogućnost nastanka dekubitusa.

Opis Proizvoda

PREPORUKA ZA ONE KOJI: dugo sede, imaju hemoroide, uvećanu prostatu, krivu kičmu, pretrpeli moždani udar, su teže nepokretni bolesnici, stari, iznemogli…

PREDNOSTI: odličan je za profesionalne vozače, dovodi kičmeni stub u pravilan položaj, sprečava krivljenje kičme (skoliozu i kifozu), preporuka za bolesnika sa gubitkom osećaja za bol, sprečava nastanak dekubitusa, povećava udobnost, ravnomerno raspoređuje pritisak, poboljšava cirkulaciju i priliv kiseonika, smanjuje mogućnost infekcije, olakšava promenu položaja pacijenta, smanjuje smicanje i trenje, odličan protok vazduha, skraćuje vreme zarastanja već nastalih dekubitusa, rasterećuje napete mišiće leđa i smanjuje bol u leđima, smanjuje pritisak na proširene i otečene vene analnog otvora, smanjuje tegobe kod hemoroida, pruža podršku i stabilnost prilikom vežbanja joge, odličan kao podloga za vreme meditacije.

DIZAJN – Jastuk CUBITO, vrlo je sličan jastuku iz iste grupe – ANNULO. Dizajniran je tako da kod ležećih bolesnika pravilno raspoređuje pritisak, čime se poboljšava cirkulacija, priliv kiseonika i smanjuje nastanak dekubitusa.

Uz jastuk dobijate jastučnicu koja je obavezna kao vreća za pranje jastuka u veš mašini.

IZ UGLA SPECIJALISTA MEDICINE – Jastuk CUBITO je antidekubitalni jastuk i jastuk za pozicioniranje iz linije SANUS. Preporučuju se kod svih koji dugo sede na poslu, profesionalnih vozača, onih koji imaju hemoroide, uvećanu prostatu, kao i kod onih koji imaju krivu kičmu.

Pravilan položaj sedenja rasterećuje kičmeni stub i intervertebralne diskuse i smanjuje bol u leđima. Pravilan način sedenja dovodi kičmeni stub u pravilan položaj, pa na taj način sprečava krivljenje kičme (skoliozu i kifozu).

Takođe, jastuk CUBITO se preporučuje kod pacijenata nakon moždanog udara, kod tešikh nepokretnih bolesnika, kod starih, iznemoglih lica, kod bolesnika sa gubitkom osećaja za bol i kod svih koji promenom položaja ne mogu da menjaju pritisak na delove tela.

Preporučuje se kao deo preventivnih mera za sprečavanje nastanka dekubitusa i kao podrška u terapiji već nastalih dekubitusa. Naime, jastuk je tako dizajniran da smanjuje smicanje i trenje, koji su, pored povećanog pritiska tela na podlogu, osnovni uzroci nastanka dekubitusa. Smicanje nastaje ako pacijent klizi naniže u krevetu ili stolici. Sile smicanja dovode do prelamanja, istezanja ili kidanja malih krvnih sudova, što ima za posledicu prekid dotoka krvi i kiseonika. Ako smanjena cirkulacija traje dovoljno dugo, javljaju se dekubitusi. Trenje je sila koja se stvara kada dve površine klize jedna preko druge, u ovom slučaju kože o čaršav, postelju, invalidska kolica itd. Ovim mehanizmom nastaje površna povreda kao što je oguljotina, što je početak stvaranja dekubitusa.

Preporučuje se kod dugog sedenja i za sedenje i sprečavanje dekubita u invalidskim kolicima.

Pored toga što pravilno raspoređuje pritisak, on ga i smanjuje u najosetljivijim regijama, a samim tim poboljšava cirkulaciju u njima, olakšava i promenu položaja pacijenta, što je takođe jedna od osnovnih mera za sprečavanje dekubitusa. Inače, kroz jastuk postoji odličan protok vazuha, što dodatno smanjuje mogućnost infekcije i skraćuje vreme zarastanja već nastalih dekubitusa.

Pored toga, jastuk CUBITO je dizajniran tako da pri sedenju gura karlicu prema napred i na taj način je postavlja u pravilan položaj sedenja. Pri sedenju, ravnomerno raspoređuje pritisak tela na mišiće trupa, odnosno rasterećuje napete mišiće leđa i smanjuje bol u leđima.

Zahvaljujući svom obliku, jastuk CUBITO smanjuje pritisak na proširene i otečene vene analnog otvora. To sa jedne strane smanjuje bol i otok, a sa druge strane poboljšava cirkulaciju u predelu analnog otvora, čime značajno smanjuje tegobe kod hemoroida. Takođe se smanjuje pritisak na prostatičnu ložu, te se smanjuju i tegobe kod ljudi sa uvećanom prostatom.

Materijal od koga je ovaj jastuk napravljen nije pogodan za razvoj bakterija, pa njegova upotreba smanjuje mogućnost infekcije. Ne upija tečnost, a pri tom je prozračan i lak za održavanje.

Dodatne informacije

Dimenzije 45 x 45 cm
Dužina

45 cm

Širina

45 cm

Sastav

Elastan 8.4%, Poliester 91.6%

Punilo

Polistirol 100%

POKLON

Kupac može zatražiti povećanje volumena jastuka u neograničenom vremenskom periodu BESPLATNO!

Broj artikla: ADP-04. Kategorija: