Sedent

 

6,150.00 RSD

Tehničke karakteristike:
sedent

Jastuk SEDENT je jastuk sa terapeutskim dejstvom i profilaktičkim svojstvima. Koristi se za brzo i jednostavno pozicioniranje i potporu tela. Sa lakoćom obavija korisnika, prilagođava se njegovoj morfologiji i tako sprečava klizanje u stranu.

Opis Proizvoda

PREDNOSTI: profilaktička i terapeutska svojstva, primenjuje se u gerijatriji, ortopediji, pedijatriji i sl., savršen za trudnice i porodilje, odlična potpora za decu, preporuka za one koji pate od morfološke asimetrije, pravilno pozicioniranje paraplegičara i hemiplegičara, sprečava klizanje u stranu, prilagođava se konturi tela, ublažava pritisak na kičmu, pruža potporu glavi, vratu, ramenima, stomaku, kičmi, karlici i gornjim i donjim ekstremitetima, koristan za osobe vezane za krevet i invalidska kolica, smanjuje napetost u mišićima vrata, pravilno raspoređuje pritisak na mišiće trupa, sprečava zadesne padove, nudi više rešenja pozicioniranja, pogodan za decu u razvoju, poboljšava cirkulaciju.

SEDENT jastuk je posebno omiljen među trudnicama i porodiljama. Trudnicama pruža siguran i udoban oslonac za leđa, stomak i noge i pomaže u odabiru idealnog položaja za spavanje, naročito u poodmakloj trudnoći. Takođe, opušta i olakšava protok krvi ka materici. Ovaj jastuk je prava pomoć majkama prilikom dojenja, ali i oslanjanja, tj. ograđivanja dece (bilo dok se hrane ili igraju). U ovom slučaju, perivost jastuka je ono što majkama u mnogome pomaže.

Savršeno pozicionira više delova tela istovremeno, što mu je velika prednost.

DIZAJN – Jastuk SEDENT je dizajniran u obliku polumeseca i kao takav pruža veliki broj mogućnosti za pozicioniranje svakog dela tela (glave, vrata, ramena, stomaka, kičme, karlice, nogu).

Jastuk poseduje i svoju jastučnicu sa zip zatvaračem u boji po izboru korisnika. Traka na polumesec jastučnici omogućava da se jastuk jednostavno prilagodi u položaj koji najviše odgovara pacijentu.

Mikroperle polistirena (EPS) i dizajn jastuka garantuju lako i brzo prilagođavanje nameni i željenoj udobnosti.

Uz jastuk dobijate jastučnicu koja je obavezna kao vreća za pranje jastuka u veš mašini.

IZ UGLA SPECIJALISTA MEDICINE – Jastuk SEDENT spada u grupu jastuka za pozicioniranje. Svoju primenu nalazi u gerijatriji, pedijatriji, ortopediji i sl. Odlično je rešenje za ljude koji pate od morfološke asimetrije. Pruža podršku vratnim pršljenovima, smanjuje napetost u mišićima vrata i pravilno raspoređuje pritisak na mišiće trupa, te se eliminiše bol kod dugog sedenja. Stabilizuje položaj pacijenta i sprečava zadesne padove.

SEDENT jastuk se posebno koristi za pravilno pozicioniranje paraplegičara i hemiplegičara u sedećem, polusedećem i ležećem položaju.

Savršeno se prilagođava konturama tela i nudi vise rešenja, u zavisnosti od kliničkih potreba i udobnosti koju želimo. Naročito je pogodan za decu u razvoju, zbog svoje optimalne udobnosti i ravnoteže pri sedenju, kao i za trudnice i porodilje.

Može se koristiti za pozicioniranje nepokretnih bolesnika koji su vezani za invalidska kolica ili krevet, bolesnika koji su pokretni, a dugo leže u krevetu, kod bolesnika u polusedećem položaju, gerijatrijskih bolesnika. U delovima tela koji se pozicioniraju, mišići se opuštaju, a cirkulacija poboljšava. Istovremeno, SEDENT jastuk ublažava pritisak na kičmu, pružajući savršenu potporu leđima, vratu, glavi i gornjim ekstremitetima.

Jastuk se preporučuje i za poziciniranje tela pri sedenju u fotelji, radnoj stolici, prilikom odmora i relaksacije.

Dodatne informacije

Dimenzije 170 x 25 x 25 cm
Dužina

170 cm

Prečnik

25 cm

POKLON

Kupac može zatražiti povećanje volumena jastuka u neograničenom vremenskom periodu BESPLATNO!

Broj artikla: ADP-03. Kategorija: