Cervico

 

1,850.00 RSD

Tehničke karakteristike:
cervico

Sanus CERVICO spada u grupu jastuka za pozicioniranje vrata, kojim se tokom putovanja, vožnje, čitanja, gledanja TV-a ili rada za računarom glava drži u najpovoljnijem položaju, čime se opuštaju mišići vrata.

Opis Proizvoda

Prednosti:
pravilno pozicioniranje vrata, prilagodljiv – bez obzira na obim glave i vrata, putovanje čini prijatnim, bezbolnim i mirnim, antialergijski, antibakterijski, ne upija vlagu i znoj, opušta mišiće vrata, pogodan za bebe u kolicima, podrška vratnim pršljenovima, pomaže kod bolova u vratu

Prilikom korišćenja jastuka CERVICO, vrat zadržava pravilan položaj, a mišići vrata se opuštaju, dok cirkulacija u vratnom delu nije poremećena. Tehnički je napravljen tako da je prilagodiv svakoj osobi bez obzira na oblik glave i vrata. Pogodan je i za bebe u kolicima jer delimično fiksira vrat. Može se koristiti i kao podrška vratnim pršljenovima kod bolova u vratu i nakon lakših povreda.

Ima odličan protok vazduha, što koži dozvoljava da diše. Materijali od koga se proizvodi CERVICO jastuk nisu pogodni za razvoj bakterija, ne upijaju prašinu, vodu i znoj, što ga čini jedinstvenim na tržištu.

DIZAJN – Izrađen je od polistirenskih perli i to čini osnovnu razliku u odnosu na druge jastuke za putovanje. Dizajniran je tako da se savršeno prilagođava konturama vrata i kao takav pruža pravilan oslonac vratnim pršljenovima tokom vožnje, putovanja, čitanja, gladanja TV-a, rada za računarom i svim drugim prilikama gde može da dođe do naprezanja vratnih pršljenova. Za mlađe se preporučuje jastuk za putovanje, čije su dimenzije 30cm x 25cm x 6cm.

IZ UGLA SPECIJALISTA MEDICINE – Koliko puta vam je uživanje u putovanju umanjila bolna ukočenost vrata i osećaj umora? Putovanje, bilo da putujete autobusom ili kolima, naročito ako je dugo, opterećuje mišića vrata koji se zatežu, što može imati za posledicu ukočenost i bol.

Šta se događa i kako nastaje bol?

U napetom delu mišića, snopu mišićnih vlakana, koji može da se napipa, nastaju mesta koja spontano stvaraju bol, obično su veličine zrna graška i zovu se tačke okidači bola, trigger tačke ili jednostavno bolne tačke. Napeta mišićna vlakna vrše pritisak na nerve, pa se bol prenosi u druge delove tela. Na slici su prikazani mišići vrata kojima se najčešće javljaju tačke okidači bola. Crnim krstićima su obeležene tačke okidači bola, a crvenom bojom su osenčene zone gde se bol najčešće oseća.

Ukoliko prilikom putovanja, vožnje, gledanja TV-a, čitanja ili rada za kompjuterom osećate bol i ukočenost u vratu, SANUS CERVICO je jastuk koji vama treba.

Dodatne informacije

Dimenzije 40 x 30 x 8 cm
Dužina

40 cm

Širina

30 cm

Visina

8 cm

POKLON

Kupac može zatražiti povećanje volumena jastuka u neograničenom vremenskom periodu BESPLATNO!

Broj artikla: ADP-02. Kategorija: